Τι να κάνετε αν επιτεθεί ένας σκύλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα σκυλιά είναι μέρος της οικογένειας και είναι πολύ πιστοί σύντροφοι, αλλά μερικές φορές μπορεί να τσακωθούν ή να βρεθούν σε μια μάχη με άλλο σκύλο.
Τα σκυλιά είναι μέρος της οικογένειας και είναι πολύ πιστοί σύντροφοι, αλλά μερικές φορές μπορεί να τσακωθούν ή να βρεθούν σε μια μάχη με άλλο σκύλο. Ενώ οι επιθέσεις σκύλων αναφέρονται συχνά στις ειδήσεις, δεν είναι τόσο συχνές και μερικές φορές μπορούν να αποφευχθούν, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να κάνετε στην απίθανη περίπτωση που συμβεί μια επίθεση. 

Ποια είναι τα σημάδια που μπορεί να επιτεθεί ένας σκύλος; 

Ενώ όλα τα σκυλιά είναι διαφορετικά, υπάρχουν ορισμένα σήματα που μπορεί να δώσει ένας σκύλος πριν επιτεθεί. Μερικά από αυτά τα σημάδια είναι προφανή, ενώ άλλα είναι τόσο διακριτικά που είναι σημαντικό να προσέχουμε ολόκληρο το σώμα ενός σκύλου και όχι μόνο το στόμα του. 
Αυτά τα σημάδια περιλαμβάνουν:
 • αυτιά τραβηγμένα προς τα πίσω
 • ανασήκωμα τριχώματος στην πλάτη 
 • φαίνεται το άσπρο των ματιών
 • γρύλισμα
 • «πάγωμα» σώματος ως αντίδραση σε ένα άγγιγμα ή βλέμμα μας
 • τράβηγμα των χειλιών προς τα πάνω
 • επίμονο γάβγισμα
Εάν ένας σκύλος δείχνει αυτά τα σημάδια επιθετικότητας, τότε ήρθε η ώρα να πάρετε μερικές γρήγορες αποφάσεις.

Τι να κάνετε αν σας επιτεθεί ένας σκύλος

Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με έναν επιθετικό σκύλο, τότε υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε: 
 • Μείνετε ήρεμοι – το να παραμείνετε ήρεμοι και να έχετε τον έλεγχο της κατάστασης μπορεί να επιβραδύνει έναν σκύλο και να τον μπερδέψει, καθώς θέλει να αγχωθείτε εάν σχεδιάζει να σας επιτεθεί. 
 • Γυρίστε το σώμα σας στο πλάι – αυτό θα τους δώσει λιγότερο στόχο αν καταλήξουν να επιτεθούν. 
 • Αποφύγετε την οπτική επαφή – ένας σκύλος μπορεί να ερμηνεύσει την οπτική επαφή ως πρόκληση. 
 • Μην χαμογελάτε – το να χαμογελάτε στον σκύλο μπορεί να νομίζει ότι του δείχνετε τα δόντια σας. 
 • Μην τρέχετε - αυτό μπορεί να πυροδοτήσει το ένστικτο του κυνηγού και να σας δει ως λεία τους

Εάν τελικά ο σκύλος σας επιτεθεί:

 • Προσπαθήστε να ξεφύγετε - το να σκαρφαλώσετε κάπου είναι καλό, καθώς τα σκυλιά δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν 
 • Βάλτε κάτι ανάμεσα σε εσάς και το σκύλο - αυτό μπορεί να είναι ένα σακάκι, μια τσάντα, ένα παπούτσι, ένα ραβδί, οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακατευθύνει τα δαγκώματα του σκύλου σε αυτό το αντικείμενο. 
 • Καλύψτε τα μάτια τους – εάν δεν ενδιαφέρονται για αυτό που βάλατε ανάμεσα σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ρούχο για να καλύψετε τα μάτια τους και  φύγετε γρήγορα για να φτάσετε κάπου ασφαλές. Ό,τι κι αν κάνετε, κρατήστε προστατευμένο το λαιμό, το πρόσωπο και κεφάλι σας. 
 • Εάν ο σκύλος σας έχει δαγκώσει και δεν έχει αφήσει το σημείο, μην προσπαθήσετε να τραβήξετε τον σκύλο γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερο τραυματισμό.

Πώς να αντιμετωπίσετε έναν σκύλο που επιτίθεται στον σκύλο σας

Και οι σκύλοι συχνά έρχονται σε διαφωνίες! Εάν λοιπόν ο σκύλος σας δεχθεί επίθεση, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε: 
 • Μην πανικοβάλλεστε - αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο άγχος στον σκύλο σας και να επιδεινώσει τον σκύλο που επιτίθεται. 
 • Μην προσπαθήσετε να τους χωρίσετε – θα είναι δύσκολο να μην εμπλακείτε, αλλά δεν θέλετε να τραυματιστείτε και εσείς. Αυτό μπορεί επίσης να κλιμακώσει την επίθεση και να προκαλέσει περαιτέρω τραυματισμούς στον σκύλο σας. 
 • Διάσπαση προσοχής – προσπαθήστε να αποσπάσετε την προσοχή του σκύλου που επιτίθεται. Τα δυνατά χειροκροτήματα και οι φωνές μπορεί να λειτουργήσουν.
 • Βάλτε κάτι ανάμεσα στα σκυλιά, μπορεί να βοηθήσει, αλλά ποτέ μην μπείτε στον πειρασμό να χτυπήσετε τον σκύλο.
 • Φωνάξτε τα σκυλιά – εσείς ή ο άλλος ιδιοκτήτης, ίσως μπορέσετε να κάνετε τους σκύλους να απομακρυνθούν από την όλη  κατάσταση. 
 • Πάρτε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη – ενώ αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας μετά την επίθεση, είναι σημαντικό να πάρετε τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη και μια φωτογραφία του σκύλου του. Εάν υπήρχαν μάρτυρες, είναι καλό να πάρετε και τα δικά τους στοιχεία. 
 • Πηγαίνετε στον κτηνίατρο – καλό είναι να ελέγξει τον σκύλο σας αμέσως ο κτηνίατρος σας, ώστε να μπορέσει να εκτιμήσει τη ζημιά και να παράσχει την απαραίτητη θεραπεία.

Τι να κάνετε αν ο σκύλος σας επιτεθεί σε άλλο σκύλο

Μερικές φορές τα σκυλιά μας μπορούν να ενεργήσουν με τρόπους που μας ξαφνιάζουν, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε εάν ο σκύλος μας επιτεθεί σε άλλο σκύλο, ακόμα κι αν πιστεύετε ότι ο σκύλος σας δεν θα χτυπήσει, θα δαγκώσει ή θα επιτεθεί σε κανέναν. 
 • Μείνετε ήρεμοι – όπως και πριν, η ηρεμία μπορεί να αποφύγει την επιδείνωση της συμπεριφοράς του σκύλου σας. Αποσπάστε την προσοχή του σκύλου σας – καλέστε τον σκύλο σας μακριά από την επίθεση, αν μπορείτε, χρησιμοποιώντας δυνατούς θορύβους, ένα παιχνίδι ή λιχουδιές, αν μπορείτε. 
 • Βάλτε τον μπροστά να οδηγεί την βόλτα - εάν δεν επιτίθεται πλέον στον άλλο σκύλο, παραμείνετε ήρεμοι και προσπαθήστε να τον τοποθετήσετε μπροστά να οδηγεί την βόλτα. Να είστε προσεκτικοί όμως γιατί είναι πιθανό να είναι αγχομένος. 
 • Δώστε τα στοιχεία σας – θα χρειαστεί να δώσετε στον άλλο ιδιοκτήτη τα στοιχεία σας και ίσως είναι καλή ιδέα να πάρετε και τα δικά του στοιχεία.

Εάν ένας σκύλος δάγκωσε κάποιον, επιτέθηκε σε άλλο σκύλο, έχει δεχτεί επίθεση ή είναι πιθανό να επιτεθεί, τότε φροντίστε να το αναφέρετε στην αστυνομία ή να το αναφέρετε στο γραφείο αδέσποτων του τοπικού σας δήμου.

ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

αγροτικά,10,αθλητικά,1,αθλητισμός,1,Αλμωπία,1,Απάτη,1,απόψεις,2,Αριδαία,11,ΑΣΕΠ,1,Αστυνομία,32,αστυνομικά,59,Βεγορίτιδα,1,Γιαννιτσά,42,ΔΕΥΑ,1,διατροφή,1,Έδεσσα,18,Εκδηλώσεις,32,εκλογές,6,Εκπαίδευση,5,Ελικόπτερο,1,Ελλάδα,212,Ελλάδα: αστυνομικά,1,Εύβοια,1,Θέατρο,2,Θεσσαλονίκη,1,καιρός,3,Καρυώτισσα,1,κοινωνία,2,Κόσμος,21,Κρύα Βρύση,2,Λουτράκι,1,νοσοκομεία,1,Οικονομία,26,Πάικο,1,Πόζαρ,2,πολιτική,5,Πολιτισμός,2,Πτώση,1,Σκύδρα,6,Ταξίδι,4,Τέχνη,1,τεχνολογία,2,Τοπικά,95,Υγεία,33,φιλοζωικά,8,Lifestyle,6,
ltr
item
Discover Pella: Τι να κάνετε αν επιτεθεί ένας σκύλος
Τι να κάνετε αν επιτεθεί ένας σκύλος
Τα σκυλιά είναι μέρος της οικογένειας και είναι πολύ πιστοί σύντροφοι, αλλά μερικές φορές μπορεί να τσακωθούν ή να βρεθούν σε μια μάχη με άλλο σκύλο.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhCijffkqhQjCo7-5eNbc0iEwL9MSOFeVQjSTF9uwjfAGMrK2p_vlA6uNfUp5lyoNMLscIsicgOi73CeFKUEZHc-ef4vfj-VAgYI7LoTetD1EV47zAuj9kiFKDuv2CWq4nHUnq0bYmXc1TppYDv3A5yv6Tt8GfJBxOTJebYCH9Bi9qSyJnBn0o2nLEMnlo
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhCijffkqhQjCo7-5eNbc0iEwL9MSOFeVQjSTF9uwjfAGMrK2p_vlA6uNfUp5lyoNMLscIsicgOi73CeFKUEZHc-ef4vfj-VAgYI7LoTetD1EV47zAuj9kiFKDuv2CWq4nHUnq0bYmXc1TppYDv3A5yv6Tt8GfJBxOTJebYCH9Bi9qSyJnBn0o2nLEMnlo=s72-c
Discover Pella
https://www.discoverpella.gr/2023/10/tinakaneteeanepitetheienasskylos.html
https://www.discoverpella.gr/
https://www.discoverpella.gr/
https://www.discoverpella.gr/2023/10/tinakaneteeanepitetheienasskylos.html
true
8338469463894441372
UTF-8
Loaded All Posts ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή By Αρχική Σελίδες Αναρτρήσεις Δες τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ TAGS ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση που να ταιριάζει με το αίτημά σας ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριο Φεβρουάριο Μάρτη Απρίλη Μάϊο Ιούνιο Ιούλιο Αύγουστο Σεπτέμβριο Οκτώβριο Νοέμβριο Δεκέμβριο Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάϊο Ιου Ιου Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν Χθές $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερο από 5 εβδομάδες Followers Ακολούθησε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων