Άρειος Πάγος - Απολύθηκαν τρεις δικαστές: Απίστευτες εκφράσεις από Εφέτη που έβριζε αστυνομικούς «ελάτε να μου ξύσετε τα...»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  «Ο πολίτης δεν θέλει λόγια, θέλει να πάρει την απόφαση στα χέρια του και οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων είναι αρνησιδικία», τόνισε...

 

«Ο πολίτης δεν θέλει λόγια, θέλει να πάρει την απόφαση στα χέρια του και οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων είναι αρνησιδικία», τόνισε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα κατά την Πειθαρχική Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου, στην οποία είχαν παραπεμφθεί 8 δικαστές και εισαγγελείς, με το ερώτημα της οριστικής παύσης, λόγω ανεπάρκειας και ένας λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς.

Τελικά, από την 65μελή Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, απολύθηκαν οριστικά από το δικαστικό σώμα 3 δικαστές, σε έναν επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο, ενώ αυτοπαραιτήθηκαν άλλοι 3. Αντίθετα, απορρίφθηκε το αίτημα απόλυσης δυο δικαστών και αναβλήθηκε η υπόθεση μιας Πρωτοδίκου.

Συγκεκριμένα, απολύθηκαν 2 εφέτες και ένας πρωτοδίκης, ενώ σε έναν ειρηνοδίκη επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο στέρησης αποδοχών 3 μηνών. Ένας εφέτης παραιτήθηκε πριν την σύγκληση της Πειθαρχικής Ολομέλειας και μια πρόεδρος Πρωτοδικών, όπως και ένας αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, παραιτήθηκαν κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της Ολομέλειας.

Αν και είχαν παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης λόγω ανεπάρκειας (καθυστερήσεις) δεν απολύθηκε ομόφωνα μια Εφέτης (είχε καθυστερήσεις κατά κανόνα σε εργατικές υποθέσεις), όπως δεν απολύθηκε κατά πλειοψηφία (59-6) μια Πρωτοδίκης. Δεν απολύθηκαν οι δύο αυτοί δικαστικοί λειτουργοί, καθώς όπως διαπιστώθηκε καλύψαν τις καθυστερήσεις, δηλαδή, στο μεσοδιάστημα δημοσίευσαν τις αποφάσεις που είχαν σε εκκρεμότητα. Επίσης, η υπόθεση μιας Πρωτοδίκου αναβλήθηκε καθώς διαγνώστηκε θετική στην Covid-19.

Μια ιδιαίτερη περίπτωση που απασχόλησε την Ολομέλεια ήταν η συμπεριφορά Εφέτη, ο οποίος δημιούργησε αδιανόητο επεισόδιο μέσα και έξω από σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα αστυνομικοί που κλήθηκαν να του πέρασαν χειροπέδες, αφού προηγουμένως τους μιλούσε χυδαία και τους εξύβριζε.

Απόλυση Εφέτη λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς

Η απίθανη συμπεριφορά Εφέτη που υπηρετούσε στη Ήπειρο, άφησε άφωνους και τους 65 δικαστές της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στην οποία παραπέμφθηκε με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης για κατ΄ εξακολούθηση αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας.

Ο Εφέτης τον Μάρτιο του 2020 μπήκε σε σούπερ μάρκετ αγόρασε προϊόντα αξίας 14€ περίπου και πήγε στο ταμείο φωνάζοντας συγχρόνως ότι είναι φορέας του κορονοϊού και παρακάμπτοντας τη σειρά των πελατών οι οποίοι ήταν εμπρός από το ταμείο, πλήρωσε τα προϊόντα που αγοράσει, βγήκε από το σούπερ μάρκετ και μπήκε στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του μάρκας Audi, το οποίο ήταν σταθμευμένο και δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας. Οι πινακίδες ήταν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, όπως διαπιστώθηκε μεταγενέστερα.

Η συμπεριφορά του Εφέτη προκάλεσε πανικό και αναστάτωση μέσα στο κατάστημα και η ταμίας ειδοποίησε τον υπεύθυνο του σούπερ μάρκετ και αυτός με τη σειρά του κάλεσε την Αστυνομία. Αμέσως κατέφθασε περιπολικό με δυο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν να τους δώσει ταυτότητα και άδεια οδήγησης. Ο Εφέτης αρχικά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και αντί της άδειας οδήγησης του αυτοκινήτου έδωσε στους αστυνομικούς παλιά άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου.


Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

αγροτικά,12,αθλητικά,3,αθλητισμός,1,Αλμωπία,1,Απάτη,1,απόψεις,3,Αριδαία,13,ΑΣΕΠ,1,Αστυνομία,32,αστυνομικά,87,Βεγορίτιδα,1,Γιαννιτσά,61,ΔΕΥΑ,1,διατροφή,1,διαφήμιση,1,Έδεσσα,22,Εκδηλώσεις,38,εκκλησία,1,εκλογές,6,Εκπαίδευση,5,Ελικόπτερο,1,Ελλάδα,250,Ελλάδα: αστυνομικά,1,Εύβοια,1,Θέατρο,2,Θεσσαλονίκη,1,καιρός,4,Καρυώτισσα,1,κοινωνία,2,Κόσμος,26,Κρύα Βρύση,3,Λουτράκι,1,νοσοκομεία,1,Οικονομία,27,Πάικο,1,Πέλλα,2,Πόζαρ,2,πολιτική,5,Πολιτισμός,3,Πτώση,1,Σκύδρα,8,Ταξίδι,6,Τέχνη,1,τεχνολογία,2,Τοπικά,108,Υγεία,34,φιλοζωικά,10,Eurovision,1,Lifestyle,6,
ltr
item
Discover Pella: Άρειος Πάγος - Απολύθηκαν τρεις δικαστές: Απίστευτες εκφράσεις από Εφέτη που έβριζε αστυνομικούς «ελάτε να μου ξύσετε τα...»
Άρειος Πάγος - Απολύθηκαν τρεις δικαστές: Απίστευτες εκφράσεις από Εφέτη που έβριζε αστυνομικούς «ελάτε να μου ξύσετε τα...»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBCtU2n4_EITSI050k-xvOwuZwCGNxBG_W5iGZugyrVXE56giSoU0dWbkHvtZf1Qb7oylLzOpxpuKzzG9qkxlqtsYTk0_G_j_US60HoTRn91OvFV7c2_zD1VTDxXDtB2ax4s1RgPvjC3dtCyYsjK0W4FpOZe6dWwv-M3cMV7S9YhoBAJNRA0tJhQWQ2gY/s320/dikasthrio-arthrou.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBCtU2n4_EITSI050k-xvOwuZwCGNxBG_W5iGZugyrVXE56giSoU0dWbkHvtZf1Qb7oylLzOpxpuKzzG9qkxlqtsYTk0_G_j_US60HoTRn91OvFV7c2_zD1VTDxXDtB2ax4s1RgPvjC3dtCyYsjK0W4FpOZe6dWwv-M3cMV7S9YhoBAJNRA0tJhQWQ2gY/s72-c/dikasthrio-arthrou.webp
Discover Pella
https://www.discoverpella.gr/2024/02/blog-post_61.html
https://www.discoverpella.gr/
https://www.discoverpella.gr/
https://www.discoverpella.gr/2024/02/blog-post_61.html
true
8338469463894441372
UTF-8
Loaded All Posts ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή By Αρχική Σελίδες Αναρτρήσεις Δες τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ TAGS ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση που να ταιριάζει με το αίτημά σας ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριο Φεβρουάριο Μάρτη Απρίλη Μάϊο Ιούνιο Ιούλιο Αύγουστο Σεπτέμβριο Οκτώβριο Νοέμβριο Δεκέμβριο Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάϊο Ιου Ιου Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν Χθές $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερο από 5 εβδομάδες Followers Ακολούθησε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων