Μαγνήσιο: 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

 Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες, όπως οι μυϊκές συσπάσεις, η λειτουργί...


 Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες, όπως οι μυϊκές συσπάσεις, η λειτουργία των νεύρων και η υγεία των οστών. Ένας ενήλικας πρέπει να καταναλώνει 360-410 mg μαγνησίου την ημέρα.

Η ανεπαρκής πρόσληψη μαγνησίου ή άλλων παραγόντων μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα αυτού του ζωτικού θρεπτικού συστατικού, με αποτέλεσμα διάφορα σημάδια και συμπτώματα που είναι σημαντικό να αναγνωριστούν.

10 σημάδια έλλειψης μαγνησίου

  • Κράμπες στα πόδια τη νύχτα
  • Λήθαργος, χωρίς βαριά σωματική εργασία
  • Συχνοί πονοκέφαλοι
  • Μειωμένη πρόσληψη τροφής
  • Συσπάσεις στα μάτια
  • Δυσκοιλιότητα
  • Μυρμήγκιασμα στα πόδια
  • Αλλαγές στη συμπεριφορά
  • Ταχυπαλμία
  • Μυϊκή αδυναμία

1. Νιώθετε κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ένα από τα πιο κοινά και εμφανή σημάδια ανεπάρκειας μαγνησίου είναι οι μυϊκές κράμπες, οι σπασμοί και οι συσπάσεις. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των μυών, ιδιαίτερα τη χαλάρωση των μυϊκών ινών. Όταν τα επίπεδα μαγνησίου είναι χαμηλά, οι μύες μπορεί να συστέλλονται και να παθαίνουν κράμπες ακούσια. Αυτό μπορεί να συμβαίνει συχνά στα πόδια τη νύχτα.

2. Νιώθετε λήθαργο ακόμα και όταν δεν κάνετε βαριά σωματική εργασία​

Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορεί να συμβάλλουν σε ανεξήγητη κόπωση και αδυναμία. Αυτό το μέταλλο είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας, καθώς είναι συμπαράγοντας στις ενζυμικές αντιδράσεις που παράγουν τριφωσφορική αδενοσίνη, το πρωτογενές ενεργειακό υλικό του σώματος. Όταν το μαγνήσιο είναι ανεπαρκές, το σώμα μπορεί να δυσκολεύεται να παράγει την απαραίτητη ενέργεια, οδηγώντας σε αίσθημα κούρασης και αδυναμίας.

3. Νιώθετε πονοκεφάλους πιο συχνά

Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου οδηγούν σε πονοκεφάλους. Το οξείδιο του μαγνησίου χρησιμοποιείται πολλές φορές για τη θεραπεία της ημικρανίας. Ως εκ τούτου, εάν αντιμετωπίζετε ανεξήγητους πονοκεφάλους πολύ συχνά, είναι πιθανό να έχετε χαμηλά επίπεδα σε μαγνήσιο. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό και θεραπεύστε τον εαυτό σας με συμπληρώματα.

4. Έχετε ξαφνικά μειώσει την πρόσληψη τροφής

Τα γαστρεντερικά συμπτώματα είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό της ανεπάρκειας μαγνησίου. Η ναυτία, ο έμετος και η απώλεια της όρεξης μπορεί να προκληθούν από χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Το μαγνήσιο εμπλέκεται στις πεπτικές διεργασίες και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του γαστρεντερικού σωλήνα. Μια ανεπάρκεια μπορεί να διαταράξει αυτές τις λειτουργίες, οδηγώντας σε δυσφορία και μειωμένη πρόσληψη τροφής.

5. Αντιμετωπίζετε συχνά συσπάσεις στα μάτια

Το μαγνήσιο χαλαρώνει τους μύες. Όταν έχετε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου ασκείται περιττή πίεση στους μύες. Αυτό εμποδίζει τα μάτια σας να χαλαρώσουν σωστά και ως εκ τούτου προκαλεί συσπάσεις των ματιών.

6. Νιώθετε δυσκοιλιότητα όλη την ώρα

Ως σημαντικό μέταλλο, το μαγνήσιο βοηθά στις κινήσεις του εντέρου, εκτός από τις άλλες λειτουργίες που εκτελεί. Το μαγνήσιο αυξάνει την ποσότητα του νερού στο έντερο, κάτι που βοηθά στην εύκολη κίνηση του εντέρου. Η έλλειψη μαγνησίου οδηγεί σε δυσκοιλιότητα και χρειάζεται τα κατάλληλα συμπληρώματα για να διορθωθεί η κατάσταση.

7. Νιώθετε ότι έχετε καρφίτσες και βελόνες στα πόδια

Μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει αισθητικές διαταραχές όπως μυρμήγκιασμα, μούδιασμα ή σαν να έχετε καρφίτσες και βελόνες» στα άκρα. Αυτές οι αισθήσεις σχετίζονται με διαταραχές στη λειτουργία των νεύρων, οι οποίες μπορεί να επηρεαστούν από ανεπαρκή επίπεδα μαγνησίου.

8. Σας λένε ότι συμπεριφέρεστε διαφορετικά

Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά. Τα άτομα με ανεπάρκεια μπορεί να εμφανίσουν αυξημένο άγχος, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα και αλλαγές στη συνολική προσωπικότητα. Το μαγνήσιο εμπλέκεται στη ρύθμιση των νευροδιαβιβαστών και στην αντίδραση του σώματος στο στρες, καθιστώντας τον ρόλο του στην ψυχική υγεία σημαντικό.

9. Νιώθετε ταχυπαλμία πιο συχνά

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, καθώς βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης. Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορεί να οδηγήσουν σε αρρυθμίες, ταχυπαλμία ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να συμβάλει σε πιο σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα.

10. Δυσκολεύεστε να κάνετε βαριές δουλειές

Εκτός από τις κράμπες και τους σπασμούς, η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένη μυϊκή αδυναμία. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την εκτέλεση σωματικών εργασιών και μπορεί να επηρεάσει τη συνολική δύναμη και κινητικότητα. Η μυϊκή αδυναμία συχνά συνδέεται με χαμηλά επίπεδα μαγνησίου λόγω του ρόλου του στη μυϊκή λειτουργία.

Πώς να προσθέσετε μαγνήσιο στη διατροφή σας

Προσθέστε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο στη διατροφή σας. Τα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανεπάρκειας μαγνησίου. Σε περιπτώσεις σοβαρής ανεπάρκειας, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν συμπληρώματα μαγνησίου για την αποκατάσταση των φυσιολογικών επιπέδων.

Είναι σημαντικό να μην κάνετε αυτοδιάγνωση και αυτοθεραπεία, καθώς η υπερβολική πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενείς επιπτώσεις.

Πριν πάρετε συμπληρώματα μαγνησίου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό, ειδικά εάν έχετε υποκείμενες ιατρικές παθήσεις ή παίρνετε φάρμακα, καθώς μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με την κατάλληλη δόση και τη μορφή μαγνησίου. Η διατήρηση της ισορροπίας των διαφόρων μετάλλων, όπως το ασβέστιο, το κάλιο και το νάτριο, είναι απαραίτητη. Η περίσσεια μαγνησίου μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση και τη χρήση αυτών των άλλων μετάλλων.

Πηγή: oloygeia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

αγροτικά,12,αθλητικά,3,αθλητισμός,1,Αλμωπία,1,Απάτη,1,απόψεις,3,Αριδαία,13,ΑΣΕΠ,1,Αστυνομία,32,αστυνομικά,87,Βεγορίτιδα,1,Γιαννιτσά,64,ΔΕΥΑ,1,διατροφή,1,διαφήμιση,1,Έδεσσα,23,Εκδηλώσεις,38,εκκλησία,1,εκλογές,6,Εκπαίδευση,5,Ελικόπτερο,1,Ελλάδα,250,Ελλάδα: αστυνομικά,1,Εύβοια,1,Θέατρο,2,Θεσσαλονίκη,1,καιρός,4,Καρυώτισσα,1,κοινωνία,2,Κόσμος,26,Κρύα Βρύση,3,Λουτράκι,1,νοσοκομεία,1,Οικονομία,27,Πάικο,1,Πέλλα,2,Πόζαρ,2,πολιτική,5,Πολιτισμός,4,Πτώση,1,Σκύδρα,8,συνέντευξη,1,Ταξίδι,6,Τέχνη,1,τεχνολογία,2,Τοπικά,108,Υγεία,35,φιλοζωικά,10,Eurovision,1,Lifestyle,6,
ltr
item
Discover Pella: Μαγνήσιο: 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη
Μαγνήσιο: 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL_nXhNgOKBFzNA3dCsizk5gRTNsdJecspWZHWqTU_IDGYfgz10q5DaWzf73iDEXPjE5mg21uz8UoKP7ZKUq1Pl08PVkAyo5vk03Mad9unWuSQ-KqtX6VsKOZJtx3nuL9Mz6lsQyyafBsYB1wPez0g12eKadpkBOj0NVQ9ZyYkVFqiAUMkp7DUni0GeLo/s320/magnesium-magnisio-1536x1024.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL_nXhNgOKBFzNA3dCsizk5gRTNsdJecspWZHWqTU_IDGYfgz10q5DaWzf73iDEXPjE5mg21uz8UoKP7ZKUq1Pl08PVkAyo5vk03Mad9unWuSQ-KqtX6VsKOZJtx3nuL9Mz6lsQyyafBsYB1wPez0g12eKadpkBOj0NVQ9ZyYkVFqiAUMkp7DUni0GeLo/s72-c/magnesium-magnisio-1536x1024.webp
Discover Pella
https://www.discoverpella.gr/2023/11/10.html
https://www.discoverpella.gr/
https://www.discoverpella.gr/
https://www.discoverpella.gr/2023/11/10.html
true
8338469463894441372
UTF-8
Loaded All Posts ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή By Αρχική Σελίδες Αναρτρήσεις Δες τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ TAGS ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση που να ταιριάζει με το αίτημά σας ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριο Φεβρουάριο Μάρτη Απρίλη Μάϊο Ιούνιο Ιούλιο Αύγουστο Σεπτέμβριο Οκτώβριο Νοέμβριο Δεκέμβριο Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάϊο Ιου Ιου Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν Χθές $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερο από 5 εβδομάδες Followers Ακολούθησε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων