7 συμπεριφορές που πρέπει να προσέξεις σε ένα κουτάβι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Να φέρνετε ένα νέο κουτάβι στο σπίτι σου, είναι μια συναρπαστική και ικανοποιητική εμπειρία, αλλά είναι σημαντικό να είστε προετ...

Να φέρνετε ένα νέο κουτάβι στο σπίτι σου, είναι μια συναρπαστική και ικανοποιητική εμπειρία, αλλά είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για τις συμπεριφορές που μπορεί να συνοδεύονται από αυτό. Εδώ είναι 7 συμπεριφορές που πρέπει να προσέξετε σε ένα νέο κουτάβι, για να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τη νέα σας προσθήκη στην οικογένεια…

Μάσημα

Τα κουτάβια έχουν ένα φυσικό ένστικτο να μασούν και συχνά μασούν οτιδήποτε μπορούν να βάλουν τα δόντια τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έπιπλα, παπούτσια, ακόμη και ηλεκτρικά καλώδια. Είναι σημαντικό να παρέχετε στο κουτάβι σας πολλά παιχνίδια για μάσημα για να ανακατευθύνετε τη μασητική του συμπεριφορά και να το αποτρέψετε από το να βλάψει τα υπάρχοντά σας, κάτι που όλοι φυσικά θέλουμε να αποφύγουμε. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τα κουτάβια σας να σταματήσουν να μασούν τα πράγματα σας εάν:

Τους δώσεις παιχνίδια για μάσημα 
Τα κουτάβια αγαπούν να μασούν και είναι σημαντικό να τους παρέχουμε κατάλληλα παιχνίδια για μάσημα για να ανακατευθύνουν τη μασητική τους συμπεριφορά. Επιλέξτε παιχνίδια που είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά, όπως καουτσούκ ή νάιλον και είναι σχεδιασμένα για κουτάβια να μασούν.

Τους ενισχύσετε την θετική συμπεριφορά
Επαινέστε και επιβραβεύστε το κουτάβι σας όταν μασάει τα παιχνίδια του αντί για άλλα αντικείμενα, όπως έπιπλα ή παπούτσια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιχουδιές ή λεκτικούς επαίνους για να ενισχύσετε αυτή τη συμπεριφορά.

Τους αποσπάτε την προσοχή με παιχνίδι
Όταν παρατηρήσετε ότι το κουτάβι σας αρχίζει να μασάει κάτι που δεν πρέπει, αποσπάστε του την προσοχή με παιχνίδι. Συμμετέχετε σε ένα παιχνίδι έλξης για να ανακατευθύνετε την προσοχή τους.

Τους παρέχετε άφθονη άσκηση
Τα κουτάβια έχουν πολλή ενέργεια και χρειάζονται αρκετή άσκηση για να την εκτονώσουν. Η ποσότητα άσκησης που θα χρειαστεί το κουτάβι σας εξαρτάται από τη ράτσα και την ηλικία του. Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας κάνει την κατάλληλη άσκηση ανάλογα με τη φυλή του, μέσω καθημερινής βόλτας και χρόνου παιχνιδιού για να μειώσει την επιθυμία του για μάσημα.

Δαγκώματα

Τα κουτάβια έχουν την τάση να δαγκώνουν, ιδιαίτερα όταν παίζουν ή όταν βγάζουν οδοντοφυΐα. Αν και είναι φυσιολογικό για τα κουτάβια να εμπλακούν σε αυτή τη συμπεριφορά, είναι σημαντικό να τους διδάξουμε ότι το δάγκωμα δεν είναι αποδεκτό. Ενθαρρύνετε θετικές συμπεριφορές και αποθαρρύνετε το δάγκωμα μέσω της ανακατεύθυνσης, της εκπαίδευσης και της θετικής ενίσχυσης – αυτό θα χρειαστεί επιμονή και υπομονή, αλλά στο τέλος θα αξίζει τον κόπο. Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να περιορίσετε το δάγκωμα του κουταβιού σας:

Κοινωνικοποιήστε το κουτάβι σας
Η κοινωνικοποίηση του κουταβιού σας με άλλα σκυλιά και ανθρώπους μπορεί να τα βοηθήσει να μάθουν την κατάλληλη συμπεριφορά γύρω από τους άλλους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το κουτάβι σας να νιώσει ήρεμο – ο φόβος και το άγχος μπορεί να οδηγήσουν σε δάγκωμα.

Χρησιμοποιήστε μια εντολή "Όχι". 
Όταν το κουτάβι σας δαγκώνει, χρησιμοποιήστε μια σταθερή εντολή «όχι» για να διακόψετε τη συμπεριφορά. Αυτό θα δώσει σήμα στο κουτάβι σας ότι το δάγκωμα δεν είναι αποδεκτό.

Σκάψιμο

Το νέο σας κουτάβι μπορεί επίσης να έχει την τάση να σκάβει, ειδικά εάν μένει μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή δεν ασκείται αρκετά. Παρέχοντας στο κουτάβι σας αρκετή άσκηση και πνευματική διέγερση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτής της συμπεριφοράς. Το να σταματήσετε το σκάψιμο του κουταβιού σας απαιτεί υπομονή και συνέπεια. Με το χρόνο και τη θετική ενίσχυση, το κουτάβι σας θα μάθει πού είναι κατάλληλο να σκάβει και πού όχι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αποτρέψετε το σκάψιμο του κουταβιού σας υπερβολικά… 

Παρέχετε άφθονη άσκηση και ερεθίσματα. 
Τα κουτάβια που βαριούνται ή δεν δέχονται ερεθίσματα, είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε καταστροφικές συμπεριφορές όπως το σκάψιμο. Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας ασκείται αρκετά και του δίνετε αρκετά ερεθίσματα μέσω του παιχνιδιού, των προπονήσεων και των παιχνιδιών παζλ. 

Παρέχετε μια καθορισμένη περιοχή εκσκαφής 
Τα κουτάβια σκάβουν για να εξερευνήσουν, να βρουν δροσερά σημεία ή να θάψουν πράγματα. Παρέχοντας μια καθορισμένη περιοχή εκσκαφής, όπως ένα sandbox ή μια συγκεκριμένη γωνία της αυλής σας, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη συμπεριφορά τους στο σκάψιμο. 

Επιβλέπετε το κουτάβι σας 
Η επίβλεψη του κουταβιού σας όταν είναι έξω μπορεί να το αποτρέψει από το να σκάβει σε περιοχές που δεν θα έπρεπε. Κρατήστε το με λουρί ή σε περιφραγμένο χώρο και ανακατευθύνετε την προσοχή τους αν παρατηρήσετε ότι αρχίζει να σκάβει.

"Ατυχήματα" στο σπίτι

Είναι φυσικό το κουτάβι σας να μην είναι πλήρως εκπαιδευμένο στο να μην λερώνει μέσα στο σπίτι. Η συνέπεια στην προπόνηση, η χρήση θετικών τεχνικών ενίσχυσης και η συχνή βόλτα μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας και στην ελαχιστοποίηση των "ατυχημάτων". Όταν δεν μπορείτε να επιβλέπετε το κουτάβι σας, περιορίστε το σε καθορισμένο χώρο με πρόσβαση σε τροφή, νερό και κρεβάτι. Η εκπαίδευση ενός κουταβιού για να μην λερώνει στο σπίτι απαιτεί χρόνο και συνέπεια. Να είστε υπομονετικοί με το κουτάβι σας και να θυμάστε ότι τα "ατυχήματα" είναι μέρος της διαδικασίας.

Άγχος αποχωρισμού

Τα κουτάβια μπορεί να αγχωθούν ή να στεναχωρηθούν όταν χωρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους. Η σταδιακή εισαγωγή στη μοναξιά, η χρήση θετικής ενίσχυσης και η δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους αποχωρισμού. Αφήνοντας περισπασμούς όπως παιχνίδια ή τροφοδότες παζλ θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το κουτάβι σας απασχολημένο όσο λείπετε. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει για φαρμακευτική αγωγή για να μειώσετε το άγχος, αλλά αυτό θα ήταν πολύ ειδική περίπτωση.

Επίμονο γάβγισμα

Το κουτάβι σας μπορεί να γαβγίζει υπερβολικά όταν βαριέται ή αισθάνεται άγχος. Η σωστή άσκηση, η προπόνηση και η πνευματική διέγερση μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση αυτής της συμπεριφοράς – κρατώντας εσάς και τους γείτονες ευτυχισμένους! Το να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να σταματήσει το υπερβολικό γάβγισμα μπορεί να είναι δύσκολο. Η σταδιακή έκθεση του σκύλου σας σε καταστάσεις που συνήθως προκαλούν γαβγίσματα, όπως ξένοι ή άλλοι σκύλοι, σε ελεγχόμενο περιβάλλον είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσπαθήσετε να περιορίσετε τις συνήθειες του γαβγίσματος του κουταβιού σας. Επιβραβεύστε τους για την ηρεμία τους όταν δεν γαβγίζουν.

Φοβική συμπεριφορά

Τα κουτάβια μπορεί να επιδεικνύουν φοβική συμπεριφορά απέναντι σε νέα άτομα ή καταστάσεις. Η σιγά-σιγά εισαγωγή τους σε νέες εμπειρίες με θετικό και ελεγχόμενο τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησής τους και στη μείωση της φοβικής συμπεριφοράς. Εάν αισθάνεστε ότι φοβούνται και κρύβονται πίσω σας σε καταστάσεις ή δεν θέλουν να μετακινηθούν, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές ηρεμίας για να κάνετε το σκυλί σας να νιώσει πιο ήρεμο και ασφαλές.

Συνολικά, η νέα προσθήκη στην οικογένεια σας θα απαιτήσει υπομονή, συνέπεια και θετική ενίσχυση για να τα βοηθήσει να εξελιχθούν σε καλά συμπεριφερόμενα και χαρούμενα ενήλικα σκυλιά. Με τη σωστή εκπαίδευση και καθοδήγηση, μπορείτε να βοηθήσετε το νέο σας κουτάβι να εξελιχθεί σε έναν αγαπημένο και καλοπροαίρετο σύντροφο.

ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

αγροτικά,12,αθλητικά,3,αθλητισμός,1,Αλμωπία,1,Απάτη,1,απόψεις,3,Αριδαία,13,ΑΣΕΠ,1,Αστυνομία,32,αστυνομικά,87,Βεγορίτιδα,1,Γιαννιτσά,64,ΔΕΥΑ,1,διατροφή,1,διαφήμιση,1,Έδεσσα,23,Εκδηλώσεις,38,εκκλησία,1,εκλογές,6,Εκπαίδευση,5,Ελικόπτερο,1,Ελλάδα,250,Ελλάδα: αστυνομικά,1,Εύβοια,1,Θέατρο,2,Θεσσαλονίκη,1,καιρός,4,Καρυώτισσα,1,κοινωνία,2,Κόσμος,26,Κρύα Βρύση,3,Λουτράκι,1,νοσοκομεία,1,Οικονομία,27,Πάικο,1,Πέλλα,2,Πόζαρ,2,πολιτική,5,Πολιτισμός,4,Πτώση,1,Σκύδρα,8,συνέντευξη,1,Ταξίδι,6,Τέχνη,1,τεχνολογία,2,Τοπικά,108,Υγεία,35,φιλοζωικά,10,Eurovision,1,Lifestyle,6,
ltr
item
Discover Pella: 7 συμπεριφορές που πρέπει να προσέξεις σε ένα κουτάβι
7 συμπεριφορές που πρέπει να προσέξεις σε ένα κουτάβι
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiDFDQeQcGIY-UfDbatuqufFhdSxNedZdJ1VapMw-MCn5V1mYXSRUpg0zsJG-QsWPryd2YZpN-rD_l_0W-nB9cc_NbCegReLCPC4PolhNsZskeK7-JyOym7PHEycEJWfqdT3hakw-ebfI9T62xPGny4-08BgJKX9BE707iW2ujipAGz6ySRvuUFYY2Xk3Y
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiDFDQeQcGIY-UfDbatuqufFhdSxNedZdJ1VapMw-MCn5V1mYXSRUpg0zsJG-QsWPryd2YZpN-rD_l_0W-nB9cc_NbCegReLCPC4PolhNsZskeK7-JyOym7PHEycEJWfqdT3hakw-ebfI9T62xPGny4-08BgJKX9BE707iW2ujipAGz6ySRvuUFYY2Xk3Y=s72-c
Discover Pella
https://www.discoverpella.gr/2023/10/7.html
https://www.discoverpella.gr/
https://www.discoverpella.gr/
https://www.discoverpella.gr/2023/10/7.html
true
8338469463894441372
UTF-8
Loaded All Posts ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή By Αρχική Σελίδες Αναρτρήσεις Δες τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ TAGS ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση που να ταιριάζει με το αίτημά σας ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριο Φεβρουάριο Μάρτη Απρίλη Μάϊο Ιούνιο Ιούλιο Αύγουστο Σεπτέμβριο Οκτώβριο Νοέμβριο Δεκέμβριο Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάϊο Ιου Ιου Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν Χθές $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερο από 5 εβδομάδες Followers Ακολούθησε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων