Συνελήφθησαν 3 άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Κιλκίς, Σέρρες και Αλεξανδρούπολη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, χθες (10 Οκτωβρίου 2023) συνολικά 3 άτομα σε 2 διαφορετικές περ...

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, χθες (10 Οκτωβρίου 2023) συνολικά 3 άτομα σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, που έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές των Σερρών, του Κιλκίς και της Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκαν μέσα σε όχημα, χθες το μεσημέρι στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, αλλοδαπός άνδρας και αλλοδαπή γυναίκα, που όπως προέκυψε από την έρευνα, συνεργοί τους αρχικά τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα και προσποιούμενοι τον γιατρό και την κόρη της, που δήθεν είχε τραυματισθεί και με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης ιατρικής βοήθειας, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Τελικά κατάφεραν να της αποσπάσουν 16 χρυσές λίρες Αγγλίας, αξίας 7.200 ευρώ, τις οποίες απέρριψε από το μπαλκόνι της οικίας της, που είχε τοποθετήσει μέσα σε σακούλα και παρέλαβε ο ανωτέρω αλλοδαπός άνδρας.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν κατασχέθηκε και μέσα σε αυτό εντοπίστηκαν κρυμμένες κάτω από πατάκι του συνοδηγού οι 16 χρυσές λίρες και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Επίσης μέσα στο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ενώ από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο νωρίτερα την ίδια ημέρα προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμη 3 ηλικιωμένες γυναίκες στην ίδια περιοχή, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023 πάλι με το ίδιο πρόσχημα, απέσπασαν από ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή των Σερρών, κοσμήματα αξίας 900 ευρώ και χρηματικό ποσό 100 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Στη δεύτερη περίπτωση, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή και των αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, αλλοδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα, απέσπασε από ηλικιωμένο άνδρα στις Σέρρες, το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ, για υποτιθέμενη άμεση χειρουργική επέμβαση στη δήθεν τραυματισμένη κόρη του. Η αρχική απαίτηση για τη δήθεν επέμβαση ήταν 92.000 ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου 2023, με τον ίδιο τρόπο ο ανωτέρω απέσπασε από ηλικιωμένη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα – εταιρείες για αγορά αγαθών – προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα « Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές ».

ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

αγροτικά,12,αθλητικά,3,αθλητισμός,1,Αλμωπία,1,Απάτη,1,απόψεις,3,Αριδαία,13,ΑΣΕΠ,1,Αστυνομία,32,αστυνομικά,87,Βεγορίτιδα,1,Γιαννιτσά,64,ΔΕΥΑ,1,διατροφή,1,διαφήμιση,1,Έδεσσα,23,Εκδηλώσεις,38,εκκλησία,1,εκλογές,6,Εκπαίδευση,5,Ελικόπτερο,1,Ελλάδα,250,Ελλάδα: αστυνομικά,1,Εύβοια,1,Θέατρο,2,Θεσσαλονίκη,1,καιρός,4,Καρυώτισσα,1,κοινωνία,2,Κόσμος,26,Κρύα Βρύση,3,Λουτράκι,1,νοσοκομεία,1,Οικονομία,27,Πάικο,1,Πέλλα,2,Πόζαρ,2,πολιτική,5,Πολιτισμός,4,Πτώση,1,Σκύδρα,8,συνέντευξη,1,Ταξίδι,6,Τέχνη,1,τεχνολογία,2,Τοπικά,108,Υγεία,35,φιλοζωικά,10,Eurovision,1,Lifestyle,6,
ltr
item
Discover Pella: Συνελήφθησαν 3 άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Κιλκίς, Σέρρες και Αλεξανδρούπολη
Συνελήφθησαν 3 άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Κιλκίς, Σέρρες και Αλεξανδρούπολη
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgg_9cUBwKSi6zP0hVxjBKdJFxf3ba7z6hjHq2LisKbqqNkhObqLj4O25uxYcdM5J2olkNxy43-353vsyrneWvFx_Q3cxU1jyz39-jP06ntskJoNF-GOL9Cb_KCXeRGted_imAHLo7x39zvKGcXarzwaCbztPWjGLDgsY79xDk98D6Btt5wC6YGcmNITmc
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgg_9cUBwKSi6zP0hVxjBKdJFxf3ba7z6hjHq2LisKbqqNkhObqLj4O25uxYcdM5J2olkNxy43-353vsyrneWvFx_Q3cxU1jyz39-jP06ntskJoNF-GOL9Cb_KCXeRGted_imAHLo7x39zvKGcXarzwaCbztPWjGLDgsY79xDk98D6Btt5wC6YGcmNITmc=s72-c
Discover Pella
https://www.discoverpella.gr/2023/10/3_50.html
https://www.discoverpella.gr/
https://www.discoverpella.gr/
https://www.discoverpella.gr/2023/10/3_50.html
true
8338469463894441372
UTF-8
Loaded All Posts ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή By Αρχική Σελίδες Αναρτρήσεις Δες τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ TAGS ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση που να ταιριάζει με το αίτημά σας ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριο Φεβρουάριο Μάρτη Απρίλη Μάϊο Ιούνιο Ιούλιο Αύγουστο Σεπτέμβριο Οκτώβριο Νοέμβριο Δεκέμβριο Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάϊο Ιου Ιου Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν Χθές $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερο από 5 εβδομάδες Followers Ακολούθησε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων